lis. 18, 2017
Krcar Tomislav
Nema komentara

PRVA PRVENSTVENA TRENERSKA POBJEDA IVANA PERINČIĆA

Bio je ovo težak tjedan za Ivana Perinčića. Nakon poraza od Šibenika mučila su ga mnoga pitanja. No znao je da na njih odgovore može dobiti samo mukotrpnim radom. I zatvorio se Ivan sa svojim pulenima u dvoranu, te je naporno „peglao“ dva puta dnevno. Veliki pomaci su vidjeli već u srijedu kada je Zabok odigrao zatvorenu pripremnu utakmicu protiv Cedevite za koju su igrali: Johnson, Musa, Žganec, Slavica, Katić, Perković, Bajo i Buljević. Zabok je poražen s 79:70, ali je veliki dio utakmice bio ravnopravan suparnik.

A onda je došla ta nedjelja koju će Perinčić pamtiti cijeli život, jer je ostvario prvu prvenstvenu pobjedu kao samostalni trener. Nedugo je i diplomirao na trenerskoj školi, a samo dva tjedna kasnije održao je besplatnu lekciju svojem puno iskusnijem kolegi, Vladimiru Krstiću. U utakmici protiv Osijeka Krstić jednostavno nije mogao postaviti pitanje, na koje Perinčić nije mogao dati kvalitetan odgovor.

-Sedam dana smo više zajedno i to se osjetilo u Osijeku. Smajlagić i Marić odlično su profunkcionirali zajedno. Nakon poraza od Šibenika odlično smo trenirali i to nas je nagradilo. Svaka čast mojim igračima. Odigrali su odličnu utakmicu, čvrsto i muški, nismo potonuli nakon početnog vodstva domaćina. Igrali smo nesebično i timski, poštivali jedni drugi, a veliki obol su dali i igrači s klupe. Drugo poluvrijeme je bilo sjajno. Veliki broj asistencija najbolje oslikava našu igru u Osijeku – zadovoljan je bio nakon pobjede Ivan Perinčić.

U subotu u 19 sati ga čeka novi izazov. U goste Zaboku dolazi Zadar, klub iz grada u kojem se rodio, njegov matični klub u kojem je košarkaški prohodao i postao igrač. Emocije će biti jake, ali mirni Ivan ih zna vrlo dobro kontrolirati.

Ove će biti jedna sasvim drugačija utakmica. Nemamo imperativa, ali ćemo se „potući“ i odigrati mušku utakmicu. Zadar u igra dobro, na veliki broj koševa, raznovrsno u napadu, no kao što sam rekao u Zaboku nikome ne priznamo da je bolji dok to ne dokaže na parketu. Ako se ukaže prilika, znat ćemo ju iskoristiti-završio je Perinčić

 

Komentiraj!