lis. 3, 2017
Krcar Tomislav
Nema komentara

USPJEŠNA „GENERALKA“ PROTIV ROGAŠKE

S puno je respekta Zabok dočekao vrlo dobru  momčad Rogaške, no žuti su odigrali svoju najbolju utakmicu u pripremnom periodu i na kraju zasluženo pobijedili rezultatom 75:71.

Prva četvrtina, a osobito prvih sedam minuta, trebao bi biti obrazac po kojem bi Zabok trebao igrati i u prvenstvu. Odlično su pod košem ušli Vlaić i Črnjević, obrana je savršeno štimala, a nakon što su 6. minuti trice povezali Smajlagić i Vučić na semaforu je stajalo 19:7 i Rogaška je morala uzeti minutu odmora. Tricom je brzo odgovorio Pajič, pa nakon njega i Batur i vrlo brzo prednost Zaboka smanjila se na samo šest koševa (21:15). Tada je Perinčić pozvao minutu odmora, nakon koje su trice povezali Gabrić i Črnjević pa je na semaforu stajalo 27:17, a na prvi mali odmor otišlo se s prednošću Zaboka od 8 koševa (29:17).

Raspoloženi tamnoputi razigravač Rogaške, Rashun Davis, odlično je razigravao svoje suigrače početkom druge četvrtine. Redale su se otvorene trice Kosiča, Pajića i Vujačića, gosti su prvo izjednačili, a potom preko Fona i poveli (30:32), da bi u 16. minuti nakon trice Vujačića imali pet koševa viška (31:36). Redove Zaboka pokrenuo je Kapusta pridružili su mu se Smajlagić i Vučić i za samo dvije minute igre Zabok radi seriju od 12:0 i prelazi u vodstvo od sedam koševa razlike (43:36). U zadnje dvije minute ponovno dolazi do malog pada u igri domaćih, gosti rade seriju od 8:1 koju je tricom zaključio Pajič, pa se na velik odmor otišlo rezultatom 44:44.

Ništa se značajno nije dogodilo u trećoj četvrtini, obje su se momčadi izmjenjivale u vodstvu, a i u posljednjih deset minuta utakmice ušlo se s izjednačenim rezultatom.

Odličnu je četvrtu četvrtinu otvorio Vlaić, koji je dominirao pod košem, a nakon što je odlični Vučić povezao dvije tricu u 36. minuti na semaforu je stajalo 72:63. Gosti su zaprijetili tricama Kosiča i Đuranovića, no tada je stvari u svoje ruke uzeo Kapusta i mirno priveo utakmicu prema kraju do konačnih 75:71.

Odlični Ivan Vučić i Antonio Vlaić bili su prva imena u redovima Zaboka. Vučić se zaustavio na 20 koševa, trice je gađao nevjerojatnih 6-6, a k tome je pridružio i 4 skoka. Antonio Vlaić ubilježio je 15 koševa, a od double-double učinka dijelio ga je samo jedan skok. Zaustavio se na 9 skokova, a ostvario je i tri asistencije. Dvoznamenkasti je bio i Sven Smajlagić koji je postigao 10 koševa, dok su Borna Kapusta i Antonio Črnjević postigli po 9 koševa, s time da je Kapusta čak 8 puta uspješno asistirao i 4 puta skočio, dok je Črnjević uz 4 skoka ubilježio i 3 asistencije.

Ovom utakmicom Zabok je pokazao da spremno dočekuje rekonstruirani Šibenik u prvom kolu Premijer lige.

 

ZABOK – ROGAŠKA 75:71 (27:19, 17:25, 13:13, 18:14)

ZABOK: Gradska sportska dvorana, GLEDATELJA: 100, SUCI: Vukojević, Kotarski  i Herceg.

ZABOK: Gabrić 9 (1-1), Kapusta 7 (5-6), Kalpić 2 (2-2), Smajlagić 10, Vlaić 15 (5-6), Črnjević 9 (2-2), Ćutuk 1 (1-2), Vučić 20 (2-2), Tuđen, Vrlika 2, Jambrović. TRENER: Ivan Perinčić

SLOBODNA BACANJA: 18/21 (86%)

DVICA: 12/30 (40%)

TRICA: 11/23 (48%) (Vučić 6 (6-6), Gabrić 2, Smajlagić 2, Črnjević)

SKOKOVI: 32 (27+5) (Vlaić 9, Kapusta 4, Črnjević 4, Vučić 4, …)

ASISTENCIJE: 19 (Kapusta 8, Vlaić 3, Črnjević 3, …)

VALORIZACIJA: 88 (Vučić 25, Vlaić 22, Kapusta 16, Črnjević 11, …)

ROGAŠKA: Kosič 11, Davis 5, Vujačić 11, Fon 7, Batur 12, Pajič 12, Šantelj 7, Đuranović 7, Drobnjak. TRENER: Damijan Novaković

 

Ivan Perinčić, trener Zaboka:“Rogaška je vrlo dobra momčad. Osjetilo se da im fale Nikolić i Drobnjak.  Ova utakmica nam je odlično došla, jer i Šibenik gaji sličan stil igre-agresivan na vanjskim pozicijama, bez klasične četvorke i petice. Zadovoljan sam s većinom stvari, ali u nekim stvarima moramo biti još bolji i to ćemo popravljati kroz tjedan. Skoro svi su dobili šansu, a ja sam dobio odgovore na pitanja koja su me zanimala.

Damijan Novaković, trener Rogaške:“Prije dva tjedna u Mostaru smo ostali bez Nikolića i Drobnjaka, što je za nas veliki hendikep. Poslije toga su nam se zaredale neke viroze i čudne stvari. Rekordan trening nam je bio četiri na četiri. Zadovoljan sam da smo se dobro izmorili koliko smo bili sposobni u ovom trenutku. Krećemo u zadnji tjedan priprema, ako prvenstvo uopće počne, jer su suci u štrajku. Što se tiče Zabok radi se o ambicioznoj i vrlo borbenoj momčadi. Poznam Črnjevića, Vlaića, Kapustu i Smajlagića. To su igrači koji se bore za svoj prostor pod suncem i žele kroz Zabok doći do nekih boljih klubova. Ja vjerujem da će dati sve od sebe da se pokažu i da će Zabok ostvariti odličan rezultat u nadolazećem prvenstvu.

Komentiraj!